Franck Bootsma

Home  /  Franck Bootsma

10561646_10202253166161119_7162011624372544787_n

Voormalig zeeman Franck Bootsma is letterlijk op het water geboren. Eigenlijk logisch dat hij uiteindelijk op de grote vaart terecht kwam. Als werktuigkundige werkte hij op het zwareladingschip de “Jumbo Challenger” van Jumbo Shipping. Hij was daarnaast actief in de zeesleepvaart, maar ook op windjammer de “Gulden Leeuw”. Een ervaren, veelzijdige zeeman!

“Mijn opleiding heb ik gevolgd op zeevaartscholen in Harlingen en Delfzijl. In 2012 kwam ik naar Hoorn en al snel werd ik door de eigenaar van de Watertaxi Bram Nijenhuis ontdekt in -waar anders- het Schippershuis aan de Veermanskade in de haven van Hoorn.

Bram benaderde me voor zijn Watertaxi als schipper, maar ook als onderhoudsman. Een erg mooie klus en heerlijke combinatie ook. Ik geniet van de haven van Hoorn en de mensen die er een bezoek aan brengen en ondanks dat ik er nog maar kort woon ken ik de geschiedenis goed.

Ik woon op een zeiljacht in de haven en ben daardoor zeer actief. Heb veel contacten en weet wat er speelt. Dat is mooie gespreksstof in de boot tijdens een rondvaart, maar het heeft me ook doen aansluiten bij politieke partij D66 in de gemeentepolitiek. De haven staat weer op de kaart van de heren en dames politici en omdat ik erg betrokken ben wat er allemaal leeft in de haven leek ook dat een logische stap: vanuit de politiek invloed uitoefenen op veranderingen die in de haven nodig zijn. Erg leuk om te doen. In mijn vrije tijd stop ik tijd in mijn eigen internet-radiostation DoubleDutch

In het verleden heb ik eens meegedaan aan een windjammer-race van Aberdeen naar Amsterdam. We klaarden de overtocht in 42 uur en dat is echt kneiterhard. Roeien heb ik ook gedaan. Een beetje langzamer, maar ook weer hard genoeg om er eerste prijzen mee te winnen in de beroemde roeirace Harlingen – Terschelling.

Gelukkig gaat het in de sloepen van de Watertaxi lekker rustig. In de elektrische sloep zelfs fluisterstil. Op die manier kunt u het lekkerst genieten van de haven en mijn verhalen over de stad. Ik verwelkom u graag aan boord.”