Kirstin Bosel Koning

Home  /  Kirstin Bosel Koning

954701_574674505887402_154464020_nAls enige vrouwelijke schipper op de watertaxi mist ze de jarenlange werkervaring van haar collega-schippers. Toch heeft ze een nauwe band met het water waardoor ze met veel plezier de rol van schipper vervult.

“Deze band vindt zijn oorsprong in de vele (zomer)vakanties en weekenden die ik met mijn ouders en familie op het water heb doorgebracht.

Inmiddels woon ik samen met Klaas al bijna 15 jaar in het Havenkwartier en kan ik mij geen dag voorstellen zonder dat water. De kleur en geur van het IJsselmeer zijn iedere dag anders en als ik op de watertaxi vaar geeft dat water mij een enorm gevoel van vrijheid. Onze zoon van zeven heeft dat ook, hij is teleurgesteld als ik zonder hem een groep gasten rondvaar. Daarom kun je mij en Jeppe op de woensdagmiddag vaak terugvinden op een fluisterboot waar hij, als hij het roer eenmaal vastheeft deze niet meer loslaat.

Ik vind het leuk om mensen al varend iets te vertellen over onze mooie stad en haar rijke geschiedenis. Of je nu een groep vrienden rondvaart, gevraagd wordt voor een uitstrooiing of een kinderpartijtje, ik vind het belangrijk dat onze gasten er een mooie en/of gezellige herinnering aan overhouden.

Tot ziens op de watertaxi.