Rondvaart

Home  /  Rondvaart

000377_jongensbontekoe

De haven van Hoorn met haar karakteristieke en bekende hoofdtoren ademt in al haar facetten geschiedenis uit. De haven met een groots VOC-verleden brengt u al snel terug in vroeger tijden. De Gouden eeuw, de vele VOC-schepen die naar Indië voeren, de walvisvaart, de scheepsjongens van Bontekoe.

De haven van Hoorn zit vol met prachtige verhalen, of anders gezegd: de haven van Hoorn is een goed verhaal.

Met Watertaxi Hoorn krijgt u de unieke mogelijkheid om al dit moois te beleven vanaf het water. Een ervaren schipper gidst u in een uur door de geschiedenis van de haven en brengt u in de vele havens en grachten die Hoorn rijk is.

De -misschien wel mooiste- haven van het IJsselmeer herbergt vele verschillende havens, elk met hun eigen verhaal.

De buitenhaven met de Hoofdtoren, het Houten Hoofd en het Oostereiland. De Binnenhaven waarin u feitelijk aanmeert in de binnenstad van Hoorn met haar prachtige Veermanskade en het Schippershuis. De Karperskuyl met de Ottobrug, de mooie woonboten en de Bossu-huizen. De grashaven met Achter op het zand en het Vissereiland, de Vluchthaven met de prachtige panden aan de Binnenluiendijk en niet te vergeten de grachtengordel Nieuwendam/Venidse, Vismarkt, Bierkade en Korenmarkt. Feitelijk de eerste haven van Hoorn, die zich nog steeds bevindt op de plek waar ooit een kreekje in het moerassige buitengebied van de stad de eerste boten naar Hoorn bracht.

Het IJsselmeer wordt natuurlijk niet vergeten. Sinds kort is Hoorn een nieuwe haven rijker. Marina Kaap Hoorn, vernoemd naar Kaap Hoorn, de zuidelijkste punt van Chili die voor het eerst werd gerond door twee boten die waren vertrokken uit Hoorn, is het domein van de durfsport. Outdoor-activiteiten op en om het water worden vanuit deze haven georganiseerd. Met brasserie Oranje Buiten kent de haven een heerlijke plek om te genieten van water, rust en een hapje en een drankje.

Een hapje en een drankje kan ook worden genuttigd aan boord van de schepen van de Watertaxi. U kunt de catering eenvoudig bij uw rondvaart boeken.

Geïnteresseerd geraakt? U kunt meer informatie verkrijgen of uw reservering regelen via:

Outdoor Hoorn (Informatie & Boekingen Rondvaarten Watertaxi Hoorn)
Email: Info@outdoorhoorn.nl
Tel: 0229 – 757080
Standaard mogelijkheden rondvaart Hoorn? Klik hier!

Indien u een rondvaart wilt maken binnen nu en 5 dagen, kunt u rechtstreeks contact opnemen op nummer 06 – 46374059.
Watertaxi Hoorn
Schuijteskade 21
1621 DE HOORN NH

U kunt opstappen bij verschillende haltes verspreid over de haven (zie kaart). Wanneer u opstapt bij parkeergarage ´t Jeudje, of parkeerterrein Nieuwe Wal-ABC kunt u daar uitstekend parkeren. Parkeren bij de Nieuwe Wal is zelfs gratis. Andere op- en afstapplekken in overleg (ook buiten Hoorn). U kunt, vooraf, per mail of telefonisch reserveren!