Waterfront Hoorn

Home  /  Waterfront Hoorn

LogoWaterfrontHoorn_1Hoorn heeft een enorm lang waterfront. Hier moeten alle vormen van waterrecreatie een plaats kunnen krijgen. Dit vraagt om een integrale professionele benadering waarbij de belangen van de verschillende gebruikersgroepen op een zorgvuldige wijze op elkaar afgestemd worden.

Dit biedt kansen voor iedereen. Zowel historische gegevens als bijvoorbeeld een oude havenkaart, als ook noodzakelijke toekomstige ontwikkelingen zoals de luwte-eilanden in het Hoornse Hop vormen een handvat voor een ruimtelijke ontwikkeling die resulteert in een waterfront met een geheel eigen identiteit.

Zo kan voldaan worden aan de behoefte om te kunnen recreƫren evenals de behoefte invulling te geven aan een maatschappelijke noodzaak (Natura 2000; verbetering van het ecologische systeem). Ontwikkeling van de gehele Hoornse kustlijn van Schouwburg Het Park tot het industrieterrein Hoorn80 vraagt om een integrale visie en bestuurlijke ambitie; het stellen van kaders waarbinnen ondernemers invulling kunnen geven.

Stichting Waterfront Hoorn wil hier graag bij inspireren.

Klik hier om naar de site te gaan.