Watertaxi krijgt steiger op Visserseiland

Home  /  Blog  /  Huidige Pagina
×Details

Het gaat goed met Watertaxi Hoorn. Het afgelopen jaar is het steeds drukker geworden. Watertaxi Hoorn is langzaam een begrip geworden in de Hoornse Haven en in Hoorn en omstreken. Ook de gemeente Hoorn heeft dat in de gaten.

Omdat Hoorn een prachtige wandelstad is heeft de gemeente bekeken hoe Hoorn voor haar wandelende inwoners en bezoekers nog aantrekkelijker te maken is. Daaruit kwam naar voren dat het mooi zou zijn om met het uiterste puntje van het Visserseiland bij de vuurtoren iets te doen. Dat is namelijk een prachtige plek met uitzicht op het IJsselmeer, de haven van Hoorn, de Hoofdtoren en de Halve Maan. Heerlijk om naartoe te wandelen, maar de wandelaar moet altijd dezelfde weg weer terug om weer in de haven terecht te komen. Een reden voor sommige wandelaars om die route net niet te kiezen en dat is jammer.

De gemeente heeft daarom besloten tot aanleg van een steiger op die plek. Vanaf hier kan men straks over het water van het Visserseiland naar het Oostereiland en andersom. De gemeente heeft daarover met Watertaxi Hoorn afspraken gemaakt. Een prachtig initiatief! Hiermee maakt de gemeente het samen met Watertaxi Hoorn mogelijk om de wandelknooppunten tussen het Visserseiland en het Oostereiland over water met elkaar te verbinden.

Wethouder Ben Tap: ‘Het is prachtig wandelen in Hoorn. En we kunnen het voor onze inwoners en bezoekers nog aantrekkelijker maken met de aanleg van deze steiger. ’

Klik hier op de link van het persbericht dat de Gemeente Hoorn hier zelf over heeft uit laten gaan.
http://bit.ly/2CPJhas

+Galerij
+Trefwoorden

Gepost: 27 december 2017

Auteur:

Categorie: Blog, Geen categorie, Hoorn