Watertaxi onderdeel van spektakel Nachtkapers

Home  /  Blog  /  Huidige Pagina
×Details

KAAP DE NACHT

In de nacht van 13 op 14 juni 2015 wordt alles anders in Hoorn. Ter ere van het Kaap Hoorn jaar zal het evenement ‘Nachtkapers’ plaatsvinden. Een avond waarin culturele instellingen, theatermakers, muzikanten, bedrijven en inwoners van Hoorn voor één nacht de stad kapen en je meenemen langs een prachtige geschiedenis. Van de ontdekkingsreis van toen naar de handelsgeest van nu.

Op ruim 20 locaties in Hoorn ontmoet je historische personages, duik je in oude en nieuwe verhalen en dwaal je door nauwe straatjes langs theater, dans en kunst. Musea openen hun deuren na sluitingstijd en laten Hoornse helden u van harte welkom heten. Restaurants bieden speciale menu’s en gerechten aan en laten u de zilte smaken van de zee proeven. NachtKapers is een totaalbeleving voor iedereen die Hoorn en de geschiedenis van Hoorn eens op een andere manier wil bekijken en beleven.

Ruim 20 locaties op verschillende plekken in Hoorn, waarvan een behoorlijk aantal in de historische haven.
Natuurlijk is Watertaxi Hoorn er om u over het water naar de verschillende locaties in de haven te brengen. Op de programmafolder – overal in Hoorn te verkrijgen – zijn de locaties die Watertaxi Hoorn aandoet en de opstapplaatsen duidelijk vermeld.

Programma Nachtkapers_2

PROGRAMMA

NACHTKAPERS

Je kunt:

Zelf de Kaap Ronden… (11)
Eerder al kon je in het Westfries Museum de eerste stapjes zetten in het Hoorn van 1650 met de Oculus Rift VR. Een bijzondere ervaring waar je met een Virtual Reality-bril je even terug in de tijd waant. Vanaf 13 juni kun je nu ook aan boord van het schip de Eendracht stappen en virtueel Kaap Hoorn ronden. Ervaar het woeste water, het ruime sop en het leven aan boord van een schip.

Genieten in een andere wereld in het Julianapark (17).
Het Julianapark wordt omgetoverd tot een heel nieuwe wereld. En krijgt een nieuwe bewoner; de jutter. In zijn Juttersmuseum hoor je de meest bijzondere verhalen over de zee, verre landen en de objecten die aanspoelen. Neem een plastic fles mee en tover afval om in iets nieuws, of help kunstenaar Boxie mee met het maken van een groot kunstwerk.

Vooral ook in de haven valt er nog veel meer te zien en te beleven.

Baatland (15)
‘DROOM’ van Poolse Vis om 20.00 en om 21.15 uur

Het Schippershuis (16)
Robert-Jan Knook, Paul Knevel en Op Roet met een lezing en een exclusieve voorstelling voor mannen met baarden

Cinema Oostereiland (18)
In de kleine zaal draait de preview van 50/50. Tim Knol en Djurre de Haan reisden naar Chili om de Kaap te ervaren en om muziek te maken. Duur 20 min.

Zeilschip de Egberdina (19)
Stap aan boord van dit prachtige zeilschip en speel de architectuurquiz of bewonder de expositie van Esmeralda van Belle.

Museum van de Twintigste Eeuw (20)
Bekijk de prachtige playmobil-tentoonstelling met daarin zelfs een replica van de Halve Maen!

Centrum voor Varend Erfgoed (21)
Hét trefpunt voor liefhebbers van maritieme historie. Bezoek de expositie, leer navigeren en ga mee op reis in de voorstelling ‘De ontdekking van Kaap Hoorn’. Sterrenkok Lucas Rive laat je er de lekkerste smaken van de zee proeven.

DD491E06-449C-4303-9A3C-A36752C7CBAB

Evenement:   NachtKapers
Datum: Zaterdag 13 juni 2015
Tijd: 19.30 – 01.00 uur
Toegang: Gratis

Startpunten: Station Hoorn, het Jeudje, het Pelmolenpad, Oosterpoort
De locaties: Westfries Museum – Varend Erfgoed – Museum 20ste eeuw – Cinema Oostereiland – De Egberdina – Oudheidskamer – Schippershuis – Oosterkerk – Boterhal – Statenlogement – Roode Steen – Hotel Maria Kapel – het Pakhuis – Zwarte Olifant – het Huis Verloren – Muziekschool Boedijn – Grote Kerk – Museum Stoomtram – Affiche Museum – Baatland – Julianapark.

(Bron: website www.kaaphoorn400.nl)

+Galerij
+Trefwoorden

Gepost: 8 juni 2015

Auteur:

Categorie: Blog