Wim Mul

Home  /  Wim Mul

10498345_10152565875137280_766878823069094626_o

Oud directeur/eigenaar van een technische groothandel Wim Mul zit al vanaf z’n vijfde op, om en in het water. De in 1949 geboren waterrat bouwde samen met zijn vader zijn 1e bootje. Een aluminium piraatje, dat nog steeds in zijn bezit is. Via een BM, een Jeanneau Alize (een randmeer met kajuit), een 10 meter lange Zeegrindel met 44m2 zeil en een Saga 27 MS motorsailer kwam Wim uiteindelijk op de Watertaxi terecht.

“Ik zit eigenlijk al 60 jaar op het water. Heerlijk. Vooral veel gezeild. Met de Jeanneau Alize ook wedstrijden gezeild. Zelfs vijf keer eerste mee geworden. Altijd erg van genoten. Op dit moment heb ik altijd nog een elektrisch sloepje met een trailer. Ook daarmee geniet ik nog steeds van op het water zijn.

Via Facebook ben ik ooit in contact gekomen met de Watertaxi. Ik las dat ze op zoek waren naar vrijwillige schippers en nadat ik de motorsailer had verkocht bleef het water toch trekken. Ik reageerde en kon meteen aan het werk. Prachtig.

De watertaxi is een heerlijke manier om actief te blijven op het water en mooie dingen te vertellen over onze prachtige stad. Of zingen. Ik wil nog wel eens ‘Het kleine café aan de haven’ inzetten als we langs het Schippershuis varen. In dit café schreef Vader Abraham immers zijn meest succesvolle nummer.

Hoorn heeft mijn hart gestolen. Met haar meer dan 700 prachtige monumenten en de haven met haar grootse ligging aan het Markermeer en nog altijd met de uitstraling van weleer. Het Oostereiland, de Hoofdtoren, de musea en nog veel meer, zitten in hart en nieren. Hoorn blijft mij en u bekoren en ik blijf er graag over vertellen.

In de jaren op het water veel mooie dingen beleefd. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in vliegende storm het aan lager wal liggende haventje van Uitdam probeerde te bereiken. Achterop golven van 4 meter en dan een haveningang binnenlopen van krap 7 meter. Dan komt het op ervaring en mazzel aan!

Met een ‘123 in godsnaam’ en op een hoge golf denderden we de haven binnen en op een meter van de kade keerde de rust terug in de boot. Oef! Goed afgelopen. Gelukkig gaat het er op de Watertaxi een stuk rustiger aan toe. U bent van harte welkom om met me mee te varen.”